DALAMAN KAPIDAĞ YARIMADASINDAYDIK

DALAMAN KAPIDAĞ YARIMADASINDAYDIK


23 Mart 2024 Cumartesi sabah saat 05:00’te Manisa’dan Muğla ilinin Dalaman ilçesine bağlı Kapıkargın köyü Sarıgerme Koyuna doğru yola çıktık. Sabah saat 07:30’da Aydın Çine’de yol üstünde sabah kahvaltısı yaptıktan sonra Saat 11:00 civarı Dalaman’a ulaştık. Dalaman’da öğle yemeği yiyip kamp alışrverişi yaptıktan sonra yola devam ettik. Yolumuz üzerindeki KAPIKARGIN Kükürt Kaplıcalarını gezdik. Kükürt Kaplıcalarından sonra Sarıgerme Koyuna giderken KOCAGÖL’ün yanından geçtik. Saat 14:00 civarı Sarıgerme Koyuna geldik. Araçtan eşyalarımızı indirip Kamp yükü ile Kapıdağı Yarımadası Hamam koyuna doğru altı kilometre yürüyüşe geçtik. Hamam koyunda kampımızı kurduk, akşam yemeğimizi yedikten sonra günü sonlandırdık.
24 Mart 2024 sabah saat 06:00’da uyanıp sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra planlanan rotadan GÖKGEMİLE koyuna doğru yürüyüşe başladık. Gökgemile koyunu gezdikten sonra Kapıdağı Yarımadası GÖKYÜZÜ OBRUĞUNA doğru yürüdük. GÖKYÜZÜ OBRUĞU içinde çay molası verdikten sonra Kapıdağ Yarımadasının batısına doğru tepelerden yürüyüşe devam etttik. Daha sonra yaylalar arasından geçerek LYDİA ANTİK KENTİNE ulaştık. LYDİA Antik Kentini gezdikten sonra çok sayıda tarihi su sarnıçları yanından geçerek Maydanoz koyuna ulaştık. Maydanoz koyundan kıyı boyu Cennet koyu, Günlük koyuna gelerek yürüyüşümüzü sonlandırdık. Kampımızı topladıktan sonra kamp yükü ile Sarsala koyuna doğru dönüşe geçtik. Sarsala koyunda iki günlük faaliyetimizi sonlandırarak MANİSA’ya geri döndük. Faaliyetimize katılan arkadaşları tebrik ederiz. Yeni bir anemontrekking.com etkinliğinde görüşmek üzere.

Bu faaliyetin parkur kayıtları https://www.wikiloc.com/hiking-trails/sarsala-hamam-koyu-anemon-trekking-164785694 ve https://www.wikiloc.com/hiking-trails/hamam-koyu-gokgemile-obruk-lydia-marti-koyu-cennet-koyu-binlik-koyu-anemon-trekking-164938628 kayıtlarıdır.

Bu faaliyetin albüm hikayesi https://www.facebook.com/media/set?vanity=yavuzALNIAK&set=a.10160673642924652

#kapıkargınkaplıcaları#sarsala#hamamkoyu#martıkoyu#günlükkoyu#dalaman#muğla#anemontrekking

yavuz

2014 yılından beri Anemon Trekking Spor Kulübünün faaliyetlerini organize ediyorum. Rota çizip dağlarda yürüyorum. Dağcılık ve doğa sporlarına merakınız varsa faaliyetlerimize katılabilirsiniz.

Bir cevap yazın