DİLEK YARIMADASI & ZEUS MAĞARASI

DİLEK YARIMADASI KOYLAR & ZEUS MAĞARASI

22 Ekim 2023 Pazar günü Manisa’dan saat 06:00’da yola çıkan katılımcılarımız Torbalı’nın Çaybaşı köyünde sabah kahvaltısı yaptıktan sonra Aydın’ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı Beldesinde bulunan Dilekyarımadası Milli Parkı içine girdik. Milli parkın sivillere açık en son koyu olan Karasu koyundan başlayarak Kalamaki koyuna, oradan Aydınlık koyuna doğru beş kilometre yürüyüş yaptık. Yürüyüş sonrası Aydınlık koyunda denize girip çıktıktan sonra milli parkın çıkışındaki ZEUS MAĞARASINI ziyaret ettik. Küresel İklim krizi nedeniyle mağaradaki suyun azaldığını gördük. Umarım tüm dünyayı etkileyen kuraklık biter ve dağlarımız eski güzelliklerine kavuşur. Faaliyetimiz bittikten sonra Güzelçamlı merkezdeki kahvelerde son çaylarımızı içtikten sonra geride GÜZEL ANILAR bırakarak dönüşe geçtik.

ANEMON TREKKİNG ile bu güzellikleri sizlerde yaşamak isterseniz aramıza katılın. anemontrekking.com sitemizi ziyaret edin.

yavuz

2014 yılından beri Anemon Trekking Spor Kulübünün faaliyetlerini organize ediyorum. Rota çizip dağlarda yürüyorum. Dağcılık ve doğa sporlarına merakınız varsa faaliyetlerimize katılabilirsiniz.

Bir cevap yazın