ÖDEMİŞ BOZDAĞ’IN BİLİNMEYEN AMA EN YÜKSEK NOKTASI OLAN SAYGI TEPEYE (2166M) ÇIKTIK

19 Haziran 2021 tarihinde sabah saat 05:30’da Manisa’dan yola çıktık. Sart Köy Kahvelerinde kahvaltı yaptıktan sonra saat 07:20’de Bozdağ Kayak Merkezine giden yolun Ayrıca Dağı kavşağına ulaştık ve son hazırlıklarımızı yapıp planlanan rotadan BOZDAĞ ZİRVE TURU faaliyetimize başladık. Saat 09:00’da Yavuz ALNIAK ve Rüştü KEYİF’in 7 Şubat tarihinde kaza geçirdiği AÇÖLDÜREN Deresine ulaştık. Burada kazazede dağcıların kayıp eşyalarını aramak için 15 dakika vakit geçirdikten sonra AÇ ÖLDÜREN ÇARŞAĞINDAN kılçık sırtına doğru yükseldik. Kılçık sırt hizasından yükselerek 2159 rakımlı Telesiyej tepesine ulaştık. Burada 15 dakikalık ufak bir mola verdikten sonra Bozdağ’ın asıl en yüksek noktası SAYGI TEPE’ye doğru sırt hattından ilerlemeye başladık. Saat 11:50’de SAYGI TEPEYE geldik ve GPS cihazımız tepenin yüksekliğini 2166 Metre olarak ölçtü. Burada seremoni yaptıktan sonra Bozdağ’ın doğu eteklerine doğru inişe geçerek ilerlemeye başladık. Bozdağ’ın kuzey orta eteklerinden Yaylaya inerek oradan Ayrıca Dağı eteğindeki başlangıç noktasına gelerek faaliyetimizi tamamladık.

Etkinliğin Bütün fotoğraflarına https://www.facebook.com/media/set/?vanity=yavuzALNIAK… linkinden ulaşabilirsiniz.

Etkinliğin parkur kaydına https://www.wikiloc.com/…/bozdag-zirve-turu-anemon… adresinden erişebilirsiniz.

Faaliyetlerimizden haberdar olmak ve katılmak için https://chat.whatsapp.com/EstLmUsfztaBqgDSmO8fPZ adresinden Whatsap Duyuru Gurubuna üye olabilirsiniz.

yavuz

2014 yılından beri Anemon Trekking Spor Kulübünün faaliyetlerini organize ediyorum. Rota çizip dağlarda yürüyorum. Dağcılık ve doğa sporlarına merakınız varsa faaliyetlerimize katılabilirsiniz.

Bir cevap yazın