MANİSA KALESİNDEN ÇAYBAŞI KANYONUNA ÇIKTIK, SULTAN YAYLASINDAN İNDİK

Çaybaşı Kanyonu

5 Şubat 2022 Pazar günü sabah saat 08:00’de Karaköy Kırmızı Köprüdeki kahvelerde sabah kahvaltısı yaptıktan sonra 08:20’de yürüyüşe başladık. Ağlayan Kayanın yanından geçerek 45 dakikada 490 rakımlı Manisa Kalesi üstüne çıktık. Manisa Kalesinin üstündeki zindanları gezdikten sonra Spil Dağı Çaybaşı Kanyonuna doğru yükseldik. Çaybaşı Kanyonu içini gezdikten sonra Oduncu Yoluna girdik. Oduncu Yolundan Merdivencik Mevkiine kadar şiddetli rüzgarda yükseldik. Fakat yoğun buzlanma nedeniyle Merdivencik Mevkiinden geri dönerek Sultan Yaylasına Milli Park yolundan gittik. Sultan Yaylasında öğle molası verdikten sonra Haydar Deresi içinden Karaköy’e inerek faaliyetimizi sonlandırdık. Katılan arkadaşlara teşekkür ederiz.

Bu faaliyetin parkur kaydına https://www.wikiloc.com/hiking-trails/manisa-kalesi-caybasi-kanyonu-duzdagar-cesmesi-sultan-yaylasi-anemon-trekking-125149547 adresinden ulaşabilirsiniz. Faaliyetin albüm hikayesine https://www.facebook.com/media/set/?vanity=yavuzALNIAK&set=a.10159917155954652 adresinden ulaşabilirsiniz.

yavuz

2014 yılından beri Anemon Trekking Spor Kulübünün faaliyetlerini organize ediyorum. Rota çizip dağlarda yürüyorum. Dağcılık ve doğa sporlarına merakınız varsa faaliyetlerimize katılabilirsiniz.

Bir cevap yazın