ELMA İLE ARMUDU KARIŞTIRMAYALIM !

DAĞCI bir noktadan, başka bir noktaya belirli bir zaman diliminde, o zaman diliminin koşullarında, belirli engelleri, zorlukları aşarak BELİRLİ BİR PLAN DAHİLİNDE ulaşmaya çalışan kişidir.
Herkes DAĞCI olabilir, dağcılık yapabilir. Herkesin dağcılık faaliyeti icra ederken kapasitesi ve dayanıklılığı değişkenlik gösterebilir.
Deneyimli olsun, deneyimsiz olsun, belgeli olsun, belgesiz olsun, herkes dağda KAZA geçirebilir. KAZA her yerde, herhangi bir zaman diliminde olabilir.
Deneyim, tecrübe, eğitim, BİLİNÇ arttırmak içindir. Kaza ve hata oranını düşürür.
BELGE sahibi olmak için EĞİTİME gidilmez. BİLGİ ve ÖN TECRÜBE için eğitimlere gidilir.
BELGE sahibi olmak seni dağlarda korumaz. Edinilmiş, unutulmayan, perçinlenmiş bilgi kaza anında seni korur. Daha fazla zarar görmeni engeller.

AFAD’da çalışıyor olabilirsin,
AKUT’ta çalışıyor olabilirsin,
Orduda JAK, SAT, JÖH, SAS komandosu olabilirsin, üstün hizmet belgelerin olabilir,
TDF eğitimlerini tamamlamış, yaz, kış yürüyüş liderliği belgesi, antrenör belgesi almış olabilirsin, il temsilcisi olabilirsin,
İtfaiyede, profesyonel arama-kurtarma kurumlarında maaşlı çalışıyor olabilirsin,
Onlarca, yüzlerce yüksek dağa, yaz, kış çıkmış, birçok zorluklar görmüş olabilirsin.

Bir DAĞCILIK faaliyetine katılırken geçmişin, profilin ne kadar dolu olursa olsun, faaliyet esnasında, faaliyete katılan HERKES EŞİTTİR, KOŞULLAR, ZORLUKLAR HERKES İÇİN AYNIDIR.

Amaç bir noktadan başka bir noktaya ulaşırken FAALİYETİ, GÖREVİ, eksiksiz, kazasız, zamanında başarı ile bitirmektir.

HİÇ KİMSE BİR DAĞCILIK FAALİYETİNDE MEYDANA GELEN BİR KAZA NEDENİYLE, FAALİYETE KATILAN DAĞCILARI aşağılayamaz, belgesine, bilgisine, donanımına güvenip
uzaktan ahkam kesemez. Orada oluşan koşulları, oluşan özel durumları bilemez.

Belirli bir süre geçtikten sonra edinilen bilgiler ışığında FAALİYETİN KOŞULLARI, MEVCUT DURUM ile ilgili TEKNİK YORUM, DEĞERLENDİRME yapılabilir.

Fakat dağcıya İZİN ALMADAN GİTMİŞ, EĞİTİMİ YOK, BELGESİ YOK, ONUN ORADA NE İŞİ VAR, MALZEMESİ YANLIŞ, MALZEMESİ EKSİK diyerek onu küçümsemek, aşağılamak AHMAKLIKTIR.

NE KADAR TECRÜBELİ OLURSAN OL, NE KADAR BELGEN OLURUSA OLSUN, BELGEN SENİ YÜZDE YÜZ KORUMAZ.

KISACA HERKES BİR KAZAZEDE ADAYIDIR, BUGÜN SAĞLAMSIN, YARIN ENGELLİ OLABİLİRSİN.

HERKESE KAZASIZ BELASIZ DAĞCILIK FAALİYETLERİ DİLERİM.

yavuz

2014 yılından beri Anemon Trekking Spor Kulübünün faaliyetlerini organize ediyorum. Rota çizip dağlarda yürüyorum. Dağcılık ve doğa sporlarına merakınız varsa faaliyetlerimize katılabilirsiniz.

Bir cevap yazın